Forum  Strona Główna
  FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy    Galerie   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 
CIASTA
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> Słodkości
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość






PostWysłany: Pią 17:12, 28 Lip 2006    Temat postu:
2 jaja
2 szkl (500ml) maki
pol szkl (125ml) oleju , margaryny lub rozpuszczonego masla
jedna i 3 czwarte szkl.(450ml) mleka Laughing Laughing 1 lyzka (15ml) granulowanego lub brazowego cukru
4 lyzeczki (20ml) proszku do pieczenia
jedna czwarta lyzeczki soli.
Wymieszac i smazyc w gofrownicy 5 minut albo dluzej
jesli chce sie miec gofry rumiane.
wychodzi z tego 10 gofrow
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Sob 13:48, 29 Lip 2006    Temat postu:
Murzynek z bananami.

4 jajka
2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mąki ziemniaczanej
1 margaryna
1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 aroamt rumowy
1/4 szklanki wina
4 łyżki kakao
2 duże banany

Jajka utrzeć z cukrem, dodać część mąki, następnie wlać gorącą margarynę, wymieszać i dodać wszystkie pozostałe składniki.
Wlać do prodziża, na wierzch ciasta położyć pokrojone banany.
Piec 45min.
Powrót do góry
Supoz
Administrator


Dołączył: 15 Cze 2006
Posty: 281
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Pon 10:08, 31 Lip 2006    Temat postu:
pojde na latwizne ale co tam Smile Czasem ogladam i mam ochote zjesc to co on robi. Moze ktos bedzie mial czas i ochote prosze bardzo
>>>>>> [link widoczny dla zalogowanych] <<<<<<
A od siebie moze cos niedlugo wpisze
Pozdrawiam Supoz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Raija
Administrator


Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 171
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pon 10:27, 31 Lip 2006    Temat postu:
Tu nie ma byc zadnych linkow, tylko przepisy (sprawdzone ).Ale ten pozostawie..Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Pacio
Administrator


Dołączył: 18 Cze 2006
Posty: 1524
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: TBG

PostWysłany: Wto 18:30, 01 Sie 2006    Temat postu:
moge dac link do knigi
kucharskiej
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość






PostWysłany: Śro 17:11, 02 Sie 2006    Temat postu:
Ciasto z wiśniami

2 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mąki ziemniaczanej
4 całe jaka
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
kostka margaryny
aromat
ok. 1kg wiśni

Wiśnie wydrylować zostawić do odsączenia, jajka utrzeć z cukrem. Następnie dodać dwa rodzaje wymieszanej mąki z proszkiem do pieczenia, wlać do ciasta gorącą margarynę, całość dokładnie zmiksować.
Jeśli za gęste można dodać troche mleka. Ciasto wlać do blaszki, na wierzch położyć wiśnie. Piec 45 min.
Powrót do góry
Raija
Administrator


Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 171
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Czw 8:38, 03 Sie 2006    Temat postu:
SERNIK GOTOWANY

1KG.SERA(3 xzmielony)
6 jaj

3/4szklanki cukru
1 kostka masla lub margaryny
1/2 zapachu waniliowego



Wszystkie składniki zagotować,cały czas mieszajac .wyłaczyć i nadal mieszajac dodać budyń śmietankowy rozpuszczony w 1 szklance mleka.

TAk ugotowaną mase mozna wylać na upieczone wczesniej kruche ciasto lub...kupic 6 paczek herbatnikow .3 paczki ułozyc na dnie blachy wylać mase i przykryc herbatnikami ,polac polewą czekoladową. Smacznego:-)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sajan
EXPERT OD SERWERÓW


Dołączył: 16 Cze 2006
Posty: 94
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Krakow

PostWysłany: Czw 16:38, 03 Sie 2006    Temat postu:
Dorotko witam a to ma byc ser zolty ? Tongue out (1)


chyba musi byc doble,zazdroszcze sinnowi.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Raija
Administrator


Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 171
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Pią 7:36, 04 Sie 2006    Temat postu:
Mareczku SER biały najlepiej półtłusty,a budyń też najlepiej ten na 1litr mleka:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Raija
Administrator


Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 171
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 18:30, 05 Sie 2006    Temat postu:
Ciasto z wiórkami kokosowymi

NA mase z wiorkami potrzebujemy 150g wiorek kokosowych ktore nalezy wymieszac z 1/2 litry smietany12%lub 18% i zagotowac ciągle mieszajac.

Ostudzone zas polaczyc z ubita z 4 bialek i 3/4szklanki cukru pianą.


Ciasto:

1 margaryna
4zółtka
3szklanki maki
1.1/2 łyzeczka proszku do pieczenia
Ciasto zagnieśc podzielic na 2 cześci,schowac do lodowki.Jedną częśc zapiec,wylozyc na to ciasto wiórkowe.zapiec.Starkowac pozostałe ciasto schlodzone z lodowki. I niech sie jeszcze podpiecze.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Raija
Administrator


Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 171
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Nie 14:43, 17 Wrz 2006    Temat postu:
TRZY bit

Trzeba upiec biszkopt z 5 jaj dodajac do ciasta 2 łyzki kakao. PO upieczeniu przekroić ciasto na polowę .
6 paczek herbatników szkolnych . MASA=Maslo roślinne(250) utrzec z karmelem( dzień wczesniej ugotowac puszkę mleka skondensowanego ).
I przystepujemy do dziełaSmile
Dolną cześć ciasta wkładamy z powrotem na blachę, smarujemy masą, na tą mase kladziemy nasze herbatniczki maczając w mleku , na herbatniczki masę , na masę ponownie herbatniczki(j.w)na nie znow masę, teraz kładziemy nasza druga cześć biszkoptu przykrywamy ponownie nasza masą(juz dajemy smialo pozostałą część masy ) ponownie przykrywamy herbatnikami ...polewamy polewą czekoladową...pychotka
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość






PostWysłany: Wto 11:40, 19 Wrz 2006    Temat postu:
FAle dunaju

ciasto 25 deko margaryny
6jaj
2szklanki maki
1szklanka cukru
cukier walniliowy
olejek rumowy
2łyżki kakao
2 lyzeczki proszku do pieczenia
jablka lub ananasy
Bialka ubić wszystko wymieszac. ciasto podzielic na polowe do jednej czesci dodac kakao. Białe ciasto wylac na wysmarowana blache , ułożyc gęsto owoce przykryc ciemnym ciastem(dodajac uprzednio 2 lyzki wody)

KREM:
kostka margaryny, pol litra mleka, pol szklanki cukru,po 2 lyzki maki zwyk l łej i ziemniaczanej i pszennej, cukier waniliowy. 2szklanki mleka , cukier i maki ugotowac budyń. Ostudzony ukręcić z margaryną

na wystudzone ciasto polewa:

pol kostki margaryny,szklanka cukru, 2 lyżki wody,2 lyżki kakao. Dobrze wymieszać i ugotowac polać przestuzoną polewa.
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Wto 11:48, 19 Wrz 2006    Temat postu:
Łzy prezydenta[SERNIK]

ciasto 2 szklanki maki, 4 zoltka, 1 lyzeczka proszku do pieczenia, 20 deko margaryny, pol szklanki cukru

wlozyc ciasto do prodiza



masa

zagotowac pol litra mleka ostudzic pol kg seramielonego
zmiksowac dodawac kolejno 3jaja pol szklanki cukru i pol szklanki oleju 1 cukier waniliowy 1 budyn waniliowy


mase wylozyc na ciasto piec 40 minut ubic bialka z z pol szklanki cukru dodac paczke wiorek kokosowych. wlozyc na upieczone ciasto i zapiekac 15 minut
Powrót do góry
Gość






PostWysłany: Pią 11:56, 22 Wrz 2006    Temat postu:
Pani Walewska (ciasto)
3 szklanki mąki.
4 żółtka.
1 szklanka cukru.
1 kostka margaryny.
2 łyżeczki proszku do pieczenia.
20 dag. kwaśnej marmolady.
10 dag. orzechów włoskich.
krem do tortów waniliowy.

Wyrobić ciasto kruche. Podzielić na 2 placki. Wierzch placka posmarowac marmolada. Następnie położyć na to piane ubitą z 2 białek i 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczek mąki ziemniaczanej. Posybac orzechami i upiec. Z drugim plackiem zrobić to samo. Między wystudzone placki włożyc krem.


Smacznego Wink
Powrót do góry
Raija
Administrator


Dołączył: 10 Cze 2006
Posty: 171
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 16:13, 30 Wrz 2006    Temat postu:
CIASTO KRUCHE Z BUDYNIEM I JABŁKAMI

1 1/2 szklanka mąki pszennej
1 1/2 szklanka mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
2 jajka
1/2 rozpuszczonej margaryny
1-2 lyżki śmietany lub........majonezu
Jeżeli ciasto jest za rzadkie dodać ciut mąki zagnieść i wyłożyć na blache

Ugotować duży budyń w mniejszej ilości mleka i gorący wyłożyć na ciasto, na budyń zaś położyć dżem jabłkowy lub starkowac 5 -6 jabłek .Posypać kruszonką

Piec 40 minut
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> Słodkości Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group Boyz theme by Zarron Media 2003



Regulamin